Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

TÜKDER Şube Başkanı Çetiner: Amacımız öncelikle tüketiciyi bilgilendirmektir”

TÜKDER Şube Başkanı Çetiner:  Amacımız öncelikle tüketiciyi bilgilendirmektir”

Bandırma'da, genel merkezi Bursa'da bulunan Tüketicileri Koruma Derneği'nin (TÜKDER) şubesi kuruldu.

Bandırma’da, genel merkezi Bursa’da bulunan Tüketicileri Koruma Derneği’nin (TÜKDER) şubesi kuruldu. Şube başkanlığına getirilen Hasan Fehmi Çetiner, kendisiyle birlikte yönetim kurulunda Sefa Çavuşoğlu, Mehmet Tanrıkut, Meral Sedef Namlı ve Semih Bozkurt’un da görev yaptıklarını belirtirken, şunları söyledi:
“Şubemiz, 17 Aralık 2014’te açıldı. Amacımız, tüketicilerimizin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, onları, hakları konusunda bilinçlendirmektir. Tüketicilerin haklarının korunması konusunda Tüketici Hakları Hakem Kurulu’nun yetersiz kalması nedeniyle bu derneği kurma gereği duyduk. Şu anda derneğimize üye kayıtları sürüyor. Üye aylık aidatımız sadece 1,5 liradır. Tüm Bandırmalıları, derneğimize üye olmaya çalışıyoruz. Kapımız herkese, hafta içinde saat 10.00-17.00 arasında açıktır.”
Üye yazımlarının sürdüğünü, tüzük gereğince ilk genel kurul toplantılarını altı ay sonra yaparak yeni yönetim kurulunu oluşturacaklarını vurgulayan Çetiner, şöyle konuştu:
“Hâlen, tüketici haklarının ihlali nedeniyle Bandırma’da açılan 2400 dava var. Kentimizde tüketicilerin en büyük şikâyetleri kredi kartları ve bankaların tüketici kredisi vermeleri konularından kaynaklanıyor. Tüketicileri bilinçlendirmek için paneller ve söyleşiler de düzenleyeceğiz.”



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false